Schiffernek nem tetszik a Fidesz tüntetésszigorító terve

2014 december 31., szerda 10:21
245

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke ma arról beszélt, hogy szerint változtatni kell például az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentésén és a tüntetések időtartamára vonatkozóan.

Az LMP társelnöke, Schiffer András erre közleményben reagált:

„Az elmúlt negyedszázadban a gyülekezési törvény jól működött, probléma mindig abból eredt, ha a hatalom a törvény fölé helyezte magát. Ez történt 2006-ban, de ez történik akkor is, amikor Orbán Viktor törvénytelenül, saját hatáskörben tilt meg tüntetéseket.

Az Ökotárs rendőri megszállása, a külföldi pénzekből élő civilszervezetek regisztrációjának ötlete és az őszi tüntetések után a Gulyás Gergely-féle felvetés akkor is könnyen az állampolgári aktivitás letörése, az emberek megfélemlítésének szándékát vetíti előre, ha egyébként tényleges anomáliák feloldására irányul.

Ezért felszólítom a Fideszt, ha a gyülekezési jog szabályozásának korszerűsítését tervezi, erről haladéktalanul kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, s az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit ne próbálja meg erőből újraalkotni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt