Gulyás KŐKEMÉNYEN visszaszólt Lázáréknak – na jó, nem

2015 január 6., kedd 16:35
122

A jövedéki biztosíték mértékének megváltoztatására 2014-ről 2015-re a kormány tett javaslatot. Abban az esetben, ha a kormány úgy látja jónak, hogy ettől eltér és visszaállítja a 2014. január 1-jei állapotot, amely az alkohol-kiskereskedők számára még a Font Sándor képviselőtársammal benyújtott – a frakcióelnökség döntésének megfelelő - javaslatunkban foglaltaknál is kedvezőbb helyzetet eredményez, úgy ezt üdvözlöm és biztos vagyok benne, hogy a Fidesz-frakció is nagy örömmel támogatni fogja, hiszen a családi gazdaságok számára ez a legkedvezőbb.

Idemásoltam az egész közleményt, mert most már minden szónak jelentősége lehet. A közleményt Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság vezetője adta ki, és a Miniszterelnökség legutóbbi, egészen fura közleményére reagál.

A gulyásista platform tehát örül a lázárista társaság 180 fokos fordulatának, miszerint mégsem akarnak többszáz normálisan működő céget tönkretenni.

Miről van itt szó?

Van ez a jövedéki biztosíték, amivel hatékonyan ki lehetne csinálni a kisebb szereplőket az alkohol nagykereskedelemben. Az NGM eredeti, az adótörvényekbe foglalt javaslatának (miszerint mindenkinek be kellett volna tolni az év elején 150 millió forintot a jövedéki adó biztosítékaként, amit a kicsit nyilván nem tudtak volna megtenni) őrültsége feltűnt a törvényalkotási bizottságnak, ezért kiszedték belőle ezt a részt, és sávossá alakították volna át a rendszert. Majd külön szavaztak erről a módosításról, és újra kiszedték, aztán újra visszarakták. (Nehéz követni, ugye?) Némi bénázás után csak hibásan sikerült kiszedni.

Az alkohol nagykereskedelemmel foglalkozó cégek meg rettegve figyelhetik, ahogy szórakoznak velük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt