Feladta magát a rettegett Joseph Kony egyik alvezére

Terrorizmus
2015 január 07., 13:26
comments 8

Az ugandai katonaság a Joseph Kony vezette Úr Ellenállási Hadserege (Lord's Resistance Army, LRA) nevű, brutális támadásairól hírhedt gerillacsoport egyik alvezérét tartja fogva - erősítette meg szerdán az ugandai hadsereg.

-

Jen Psaki, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője helyi idő szerint kedd este Washingtonban azt mondta, a férfi személyazonosságát még vizsgálják, azonban minden valószínűség szerint Dominic Ongwent sikerült kézre keríteni afrikai és amerikai csapatoknak Ugandában. Hozzátette, hogy ez hatalmas veszteség lenne az LRA számára.

Paddy Ankunda, az ugandai hadsereg szóvivője szerdán megerősítette, hogy Ongwent fogták el, és a katonaság obói támaszpontján tartják fogva. "Úgy véljük, Ongwen csak belefáradt abba, hogy gerillaként éljen, és egyszerűen feladta magát" - mondta Ankunda. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.