Kémgyanú: Tárgyalhatják Kovács Béla (Jobbik) mentelmi jogának felfüggesztését

Tbg
Egyéb
2015 január 07., 15:53
comments 180

Az Európai Parlament jogi bizottsága elegendő okot lát arra, hogy az EP érintett testülete tárgyaljon a jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését.

Az EP a magyar ügyészség által bemutatott bizonyítékok alapján döntött így.

"A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett - bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ennek keretében fordult a magyar hatóság tavaly májusban diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez indítványozva, hogy az EP függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát"

- írja az MTI.

Az ügyészség azt is közölte, hogy mivel minősített ügyről van szól, az eljárás részleteiről semmilyen további tájékoztatást nem ad.

A jobbikos képviselő ellen tavaly májusban tett kémkedés vádjával feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal, Polt Péter legfőbb ügyész pedig indítványozta mentelmi jogának felfüggesztését.

Kovács Béla még aznap kijelentette, soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük.

Határozottan visszautasította azt is, hogy az általa vezetett Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége orosz befolyás alatt állna, illetve hogy az oroszok finanszíroznák.

Kovács Béla kalandos és meglehetősen rejtélyes előéletéről az Index írt részletesebben. (MTI/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.