Amédy Coulibaly és Chérif Kouachi ismert francia-algériai terroristánál jártak össze

külföld
2015 január 09., 14:06
comments 31

Coulibalyt gyanúsítja a francia rendőrség azzal, hogy csütörtökön reggel megölt egy rendőrnőt Montrouge-ban, és valószínűleg ő áll a párizsi kóserboltban zajló túszdráma mögött is. Chérif Kouachi pedig valószínűleg a Charlie Hebdo elleni merénylet egyik elkövetője. A Le Monde információi szerint a két férfi jól ismeri egymást. Mindketten francia születésű, második generációs bevándorlók, és ők voltak Djamel Beghal legfőbb tanítványai. Beghal algériai születésű, Franciaországban élő terrorista, jogerősen el is ítélték már, amiért összeesküvést szőtt az USA párizsi nagykövetségének felrobbantására. Először 2009-ben engedték szabadon, de 2010-ben újra letartóztatták.

Amédy Coulibaly és Chérif Kouachi látogatta Djamel Beghalt a házi őrizetében is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.