Újabb lövöldözés Párizsban, legalább két halott

  • Miközben a Charlie Hebdo szerkesztőségében mészárlást rendező Kouachi-fivéreket körülzárták Párizstól északkeletre, egyik társuk, Amedy Coulibaly  Párizsban ejtett túszokat.
  • A túszejtés közben kitört lövöldözésben ketten meghaltak.
  • Coulibaly előző nap egy rendőrrel végzett Dél-Párizsban.  

Az AFP hírügynökség szerint egy fegyveres lövöldözött, és szedett túszokat egy kóser élelmiszerüzletben Párizs keleti részén. Legalább két ember meghalt a lövöldözésben, és a túszok között lehetnek súlyos sérültek is. A rendőrök körbevették az élelmiszerboltot, szóval a terroristák nem tudnak megmenekülni, de kérdés, hogy mi lesz most.

) (AFP PHOTO / LOIC VENANCE)

Amedy Coulibaly egy Kalasnyikovval ment be a boltba, ahol két embert megölt és nagyjából hat túszt ejthetett. A rendőröknek pedig kikiabált, hogy "Tudjátok, hogy ki vagyok!", amivel a csütörtök reggeli rendőrgyilkosságra utalhatott; a rendőrök szerint abban az esetben is ő lehetett a tettes.

A lövöldözés húsz másodpercig tarthatott helyi beszámolók szerint. Egy szomszédos étteremben ülő férfi itt követi Twitteren az eseményeket.

// ]]>

Az RTL szerint ugyanaz a férfi lehet a túszszedő, aki Montrougeban megölt egy 26 éves rendőrnőt csütörtök reggel. Azóta már a neve is megvan, mert közzétette a rendőrség: Amedy Coulibaly lehet a tettes. Az AFP szerint legalább öt túsz van, köztük van nő és gyerek is.

A Le Mondenak nyilatkozó helyi szerint két támadó van, és csak az egyikük ment be a boltba a túszokkal, a másik pedig kint maradt. Először nem találták meg a célba vett a kóser boltot.

A rendőrség több helikopterrel és általában is nagy erőkkel érkezett a helyszínre. A környékbeli iskolákat, boltokat kiürítették.

16:40-kor érkezett a hír, hogy a rendőrség hátrébb terelte a helyszínen lévő újságírókat.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.