Kartondobozban bujkálva tájékoztatta a rendőrséget a terroristák minden lépéséről a túszdráma hőse

2015 január 10., szombat 8:08
64

Amikor a két terrorista, Said és Cherif Kouachi betört a párizs elővárosában található nyomdaépületbe, akkor a 27 éves Lilian Lepere csapdába esett, mert nem tudott kimenekülni. A Daily Mail információi szerint

 

egy kartondobozba bújt és onnan tájékoztatta a hatóságokat a testvérpár minden mozdulatáról. Öt órán keresztül.

Az ő higgadt viselkedésének is köszönhető, hogy a terroristák túsza, Michel Catano - aki a cég vezetője - sértetlenül megúszta a túszdrámát.

Hasonlóan szerencsés volt az a kézbesítő is, aki a terroristák után pár perccel érkezett. A cégvezető és az egyik, állig felfegyverkezett testvér kimentek az ajtóba.

A terrorista Didier nevű rendőrként mutatkozott be, kezet rázott a férfival és megkérte, hogy távozzon.

A túszdráma végső pillanatai. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON

A másik helyszínen, a kóser élelmiszerboltban is voltak hajmeresztő történetek. Egy Ilan nevű férfi és három éves kisgyermeke - pár vásárlóval együtt - a szupermarket hűtőkamrájában kerestek menedéket, amikor a Kouachi testvérekkel szövetséges Amedy Coulibaly betört az üzletbe. Az apa itt is órákon keresztül küldte az információt a rendőröknek a túszejtő mozgásáról, viselkedéséről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt