Kilenc hónap börtönt kapott az exbarátnője Facebookoldalán gúnyosat kommentelő férfi

bűnügy
2015 január 10., 17:22
comments 121

"Látom, drágám, mutogatod magad" - kommentelte még 2012 októberében egy spanyol férfi exbarátnője egyik facebookos posztja alá. Mivel ezt öt nappal azután tette, hogy a Palma de Mallorca-i bíróság távoltartási végzéssel eltiltotta bármilyen kommunikációtól volt partnerével, most kilenc hónap börtönre ítélték.

Próbált azzal védekezni, hogy a) nem is ő kommentelt, b) nem is tudta, hogy egy Facebooküzenet is megsérti a kommunikációs tilalmat, de a bíróság szerint egyrészt egyértelműen kizárja, másrészt pedig miért védekezne ezzel valaki, aki állítólag nem is kommentelt, ugye. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.