A Fidesz máris becsicskult a terroristáknak

Ők egyeztettek a terrorveszélyről.MTI Fotó: Illyés Tibor

Javaslatot tesznek "bizonyos közösségi szimbólumok és értékek kiemelt védelmére". Ezt Rogán Antal jelentette be a parlamenti pártok mai, terrorellenes egyeztetése után. Hogy pontosan mire gondolt, azt nem fejtette ki, csak azt mondta, hogy "nem elég az egyén véleményét tiszteletben tartani, a közösség is tiszteletet érdemel". Gondolom, ez azt jelenti, hogy lesznek szimbólumok, személyek, amikkel legfeljebb szigorú büntetés fejében lehet majd ezentúl viccelődni.

UPDATE 15:05:

Rogán szavai értő fülekre találtak Harrach Péternél, a Fidesszel szövetséges radikális keresztény törpepárt frakcióvezetőjénél is, aki egyből egyértelműsítette is, hogy "a sajtó- és szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra". Szerinte ugyanis ez a tanulsága a múlt heti terrortámadásoknak. A másik, hogy "a bevándorlást is említeni kell az okok között".

Erre Rogán is gondolt, szerinte nagyobb jogkört kéne adni a kormánynak vagy a rendészeti szerveknek a külföldiek kiutasítására.

Az MSZP szokás szerint arra gondolt, hogy fel kéne állítani egy bizottságot, ami megvizsgálhatná a további lépések lehetőségét és hosszú távú tervet dolgozhatna ki.

Vona Gábor a déli határon tartana bizottsági ülést, gondolom azért, mert ő azt gondolja, hogy a terroristák menekülttáborokban élnek és albán embercsempészek hozzák át őket a határon.

Gerstmár Ferenc, az LMP rendészeti szakszóvivője - őt indítja a párt a veszprémi időközi választáson, ezért jól jöhet neki a nyilvánosság - azt javasolta, hogy az állampolgárságot annak megszerzése után az eddigi tíz helyett húsz évig lehessen visszavonni akár terrorista tevékenység, emberiesség és állam elleni, illetve háborús bűncselekmények miatt is.

Pártelnöke, Schiffer András szerint idegenrendészeti eszközökkel aligha lehet megfékezni a terrort, mert azt, "a szabadkereskedelemre épülő világrend folyamatosan újra fogja termelni".

Az Együtt szerint széles körű egyeztetésre van szükség a politikai szereplőkkel. A liberálisok szerint nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás az ország problémája. Ők, az Együtt és az LMP attól tart, hogy a terrorizmus elleni harc jegyében a magyarok szabadságjogait is korlátozhatják, ezt egyikük sem támogatja. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.