Erzsébet-utalvánnyal is fizethettek a szombathelyi diákok, ha nem akartak egyest

„Itt vagy okos valaki, vagy gazdag” – magyarázza egy rejtett kamerával készült felvételen a szombathelyi Savaria Szakképző Iskola 13. F osztályának osztályfőnöke, Szopori László. Egy diákja szerint a tanárnál a házi feladatokért kapott egyeseket lehetett megváltani pénzért. Szopori ezt tagadja, bár azt maga is elismerte, hogy aki fizetett, az kapott egy hét haladékot az elmaradt lecke pótlására.

„Erzsébet-utalványt is hozhattok, boltba nekem is kell menni” – hallható a felvételen. Ehhez képest az iskola nevében először érkezett válaszban – amit, ki tudja miért, egy diák írt alá – azt írták, hogy Szopori "az egyébként is befizetendő osztálypénzt" gyűjtötte csak be.

Az ügyet már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is vizsgálja. „A diákok tanulmányi eredményét, tanulmányaik feltételeit semmilyen körülmények között sem lehet anyagi, vagy bárminemű juttatástól függővé tenni” – írta Fodor, aki hétfőn indított vizsgálatot, melynek részleteiről egyelőre nem kívánt beszélni. Azt sem tudta megmondani, hogy mikor jutnak a végére, mert „bizonyos jogkörök nem helyi szinten vannak”. (Via Átlátszó Oktatás, Vaol)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.