Szijjártó békegalambot küld az Egyesült Államok felé

2015 január 14., szerda 10:14
264

Budapest békejobbját nyújtja az Egyesült Államoknak, és készek vagyunk az amerikai korrupciós vádak által meggyengített kapcsolatok helyreállítására is – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Wall Street Journalnek.

"A szomszédban folyó háború miatt még fontosabb lett a viszony szövetségeinkkel. Reméljük, hogy barátunk, az Egyesült Államok jelét adja, hogy ez a helyzet véget érhessen" – mondta Szijjártó a kitiltási ügyre utalva, aki szerint egyébként el kell ismerni a magyar korrupció ellen tett intézkedéseit.

Viszont aggasztónak tartja, és már-már a belügyekbe való beavatkozásként értékeli, hogy az Egyesült Államok régiós követségei korrupcióellenes akcióterveket fogalmaznak. Szijjártó szerint ha ebbe nem vonják be a magyar kormányt is, akkor ez sértheti a magyar szuverenitást is.

Szijjártó egyébként támogatja a Horvátországban építendő LNG-terminál tervét is (ez az, amivel G. Fodor Gábor miniszterelnöki tanácsadó emlékezetesen riogatott).

(WSJ.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt