Döbbenetes bréking, mutatom: átlagosan napi 5 órát tévéznek a magyarok

2015 január 15., csütörtök 6:55
107

A legkevesebbet a 4-17 éves gyerekek tévéznek Magyarországon, ők beérik napi 3,5 órával, a legtöbbet az 50 éven felüliek, ők

6,5 órát töltenek naponta a bűvös képernyő előtt.

ami 6 perccel még több is, mint egy évvel korábban, derül ki a Nielsen 2014 utolsó negyedévére vonatkozó felméréséből, ami a Kreatívon jelent meg. Átlagosan napi 5 órát tévézünk, de ebben tényleg benne van mindenki, a gyerekek és az idősek is, és gyanítom, hogy ha a 4 éven aluliakra is lenne adat, ott sem lenne nagyon más az eredmény.

A legtöbben az RTL Klubot és a TV2-őt nézik, ezek együttes részesedése az összes csatorna közül majdnem eléri a 30 százalékot.

A nézett műsortípusok közül toronymagasan a "nem zenés fikció" vezet 25,7 százalékkal, amit úgy tudnék magyarra fordítani, hogy sorozat, mondjuk ebből is sugároznak a csatornák a legtöbbet. A második helyen, már ha az "Egyéb" kategóriát nem számoljuk, a mozifilmek állnak, 17,3 százalékkal, amit úgy tudnék magyarra fordítani, hogy Piedone.

Én csak azt nem értem, hogy ha valaki mondjuk napi 8 órát dolgozik, 8 órát alszik és 5 órát tévézik, az ugye már 21 óra a 24-ből, akkor mikor van ideje internetezni?

(További szörnyű részletek, döbbenetes grafikonok a Kreatívon)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt