Orbán Viktor behívatta magához a jobboldali főszerkesztőket, és közölte, hogy nem ad nekik több pénzt

Média
2015 január 15., 07:16
comments 617

A miniszterelnök pénteken magához kérette a jobboldali sajtóorgánumok - köztük a Lánchíd Rádió, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata főszerkesztőit - és közölte velük, hogy

a kormány nem támogatja őket tovább:

a pénz ezentúl a közmédiába megy, úgyhogy ezentúl ne is számítsanak állami hirdetésekre - értesült a vs.hu több független forrásból.

Az érintett főszerkesztők (Gajdics Ottó, Borókai Gábor, Liszkay Gábor, Élő Gábor és Bencsik András) egyike sem kommentálta az értesülést, míg Havasi Bertalan pr-legenda csak annyit közölt a lappal, hogy a miniszterelnök nem nyilvános vagy magánjellegű találkozóiról nem mond semmit.

Mint megírtuk, idén nagy változások jönnek a köztelevíziózásban: a Duna lesz a zászlóshajó, az M1-ből pedig Hír Tv-szerű hírtévé lesz.

Ha igaz a vs.hu értesülése, Orbán bejelentése újabb csapást jelent a Simicska Lajos-féle médiabirodalomra. Mint köztudott, az Orbán- és Közgép-közeli vállalkozó érdekeltségébe tartozik a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió is.

(Via vs.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.