Orbán Viktor behívatta magához a jobboldali főszerkesztőket, és közölte, hogy nem ad nekik több pénzt

2015 január 15., csütörtök 7:16
622

A miniszterelnök pénteken magához kérette a jobboldali sajtóorgánumok - köztük a Lánchíd Rádió, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata főszerkesztőit - és közölte velük, hogy

a kormány nem támogatja őket tovább:

a pénz ezentúl a közmédiába megy, úgyhogy ezentúl ne is számítsanak állami hirdetésekre - értesült a vs.hu több független forrásból.

Az érintett főszerkesztők (Gajdics Ottó, Borókai Gábor, Liszkay Gábor, Élő Gábor és Bencsik András) egyike sem kommentálta az értesülést, míg Havasi Bertalan pr-legenda csak annyit közölt a lappal, hogy a miniszterelnök nem nyilvános vagy magánjellegű találkozóiról nem mond semmit.

Mint megírtuk, idén nagy változások jönnek a köztelevíziózásban: a Duna lesz a zászlóshajó, az M1-ből pedig Hír Tv-szerű hírtévé lesz.

Ha igaz a vs.hu értesülése, Orbán bejelentése újabb csapást jelent a Simicska Lajos-féle médiabirodalomra. Mint köztudott, az Orbán- és Közgép-közeli vállalkozó érdekeltségébe tartozik a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió is.

(Via vs.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt