Nem vagyunk veszélyben, de a Belügyminisztérium azért elkezdi a paráztatást

bűnügy
2015 január 16., 17:41
comments 232

Ha csak egy dolog hiányzott a magyar közéletből, akkor az egy ilyen amerikai típusú terrorfenyegetettség skála volt. Tudják, az ilyen "sárga-fokozat", meg "narancs-fokozat", meg néha vörös is, szóval ami a világon semmit sem mond az állampolgároknak, de lehet követni, izgulni, hogy éppen hol áll, borzongani kicsit, meg örülni, ha mondjuk egy vörös-fokozatú hetet megúszunk támadás nélkül.

Most végre ez is megérkezett Magyarországra a Belügyminisztérium remek közleményével.

"Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett, azonban a Belgiumban történtekre tekintettel Magyarország belügyminisztere elrendelte a "B" készenléti fokozathoz tartozó feladatok részleges végrehajtását. A "B" készenléti fokozat akkor rendelhető el, ha az Európai Unió, vagy a NATO bármely tagállamában, valamint a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, és annak Magyarországra gyakorolt hatása kiszámíthatatlan, de magasabb fokozat bevezetése nem indokolt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan elemezi és értékeli az elmúlt hetekben történt európai terrortámadások eseményeit és Magyarország terrorfenyegetettségének helyzetét. A TEK továbbra sem rendelkezik olyan információkkal, amelyek arra utalnának, hogy Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége emelkedett volna."

"B" Készenlét :-*-: Semmilyen veszélyről nincs információnk, úgyhogy nagyon vigyázzanak egymásra! :-*-: "B" Készenlét

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.