https://img.444.hu/vaddiszno_terekep15.jpg

Szirénázó járőrkocsik üldözik a Budapesten garázdálkodó vaddisznókat. A rendőrség tehetetlen

ÁLLAT
2015 január 16., 10:31
comments 462

Így üldözik a rendőrök a vaddisznókat a Bazilikánál, 18+-os tartalom!

Olvasónk, Vera sztorija:

Astoria, hajnal, 02:50. Várom az éjszakai buszt. Csipogva befarol egy rendőrautó a mellettem álló, hatvan év körüli úriember mellé.
- Disznó? Sima disznó? - kérdezi az egyik rendőr izgatottan.
- Vadkan! - mondja határozottan az úr.
A rendőrök sietve elhajtanak.
- Ezek meg mi a tökömről beszélhettek...? - elmélkedek magamban.
Eltelik két perc, ismét szirénás csipogás hallik, megjelenik az úttesten egy vaddisznó és két rendőrautó. Megpróbálják bekeríteni, de az ijedt jószág fut felém csorgó nyállal, majd kikerül, s tovább vágtat a Ferenciek tere felé, a rend őrei csipogva utána.
Ma is érdemes volt felkelni.

Vera gyaníthatóan Madonna Gábort, a Rákóczi úti vaddisznót látta, de Madonna Gábor nincs egyedül. Az elmúlt napokban legalább öt helyen láttak vaddisznót Budapesten- a rendőrséghez érkező bejelentések szerint egyet szerda éjszaka a XI. kerületi Schweidel utcában, egyet a Rákóczi híd budai hídfőjénél, bár róluk sajnos nem készült kép.

Olvasóinktól viszont további megdöbbentő vaddisznófotók érkeztek.

Rocksteady Attilát a Vámház körúton látta Attila:

vaddiszno_sm

Madonna Gábort Gábor örökítette meg a Rákóczi úton:

vaddiszno_a_rakoczi_uton_d

Dórát és Ákost, a magyar vaddisznó-történelem Bonnie és Clyde-ját Dóra és Ákos pillantotta meg Újlipótvárosban, a Szent István parkhoz közeli rakpartszakaszon.

Ákos interpretációja a történtekről:

doraakos1

Ugyanez Dóra szemszögéből:

vd_ujlipot

Senkinek fogalma sincs, hogy pontosan hány vaddisznó rohangál Budapesten, de az biztos, hogy minimum ketten vannak (lásd Dóra és Ákos, illetve a Bazilikánál levideózott Júdás és Kaiafás). Akinek a hatósági tehetetlenség láttán esetleg eszébe jutna Charles Bronson módjára saját kezébe venni a vaddisznóügyet, annak felhívjuk a figyelmét, hogy a vaddisznókkal szembeni önbíráskodást törvény tiltja.

Ki ejtheti el a vadat a vadászterületen kívül (pl.: a városban)?

A jelenlegi szabályozás a település belterületén történő vad elejtésének feladatát nem ruházza senkire. A szükséges engedélyt a területileg illetékes rendőrhatóság jogosult kiállítani.
A legproblémásabb területek önkormányzatai mérlegelve a kialakult helyzetet, mezőőrt, vagy állatok befogására specializálodott vállalkozót alkalmaznak, aki rendelkezik a rendőrség által kiadott engedéllyel, így a fegyverét is használhatja a település közigazgatási belterületén - áll a pilisi parkerdőgazdaság oldalán.

A rendőrségnek elküldtük kérdéseinket, mihelyt válaszolnak, azonnal közöljük.

Aki látott még vaddisznót, mindenképp küldje a szerk@444.hu-ra!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.