Valami furcsa a veszprémi országgyűlési választás körül

Hétfőn 16 órakor zárult le a határideje a nyilvántartásba vételre jelentkezésnek a veszprémi 1-es számú választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra. Elnézést ezért a bonyolult mondatért, ilyen a demokrácia :-(

Meglepő módon összesen 26 (huszonhat) jelölt kérte nyilvántartásba vételét, pedig 24 órával korábban még csak kilencen adták le az aaláírásgyűjtő íveket (Gerstmár Ferenc LMP, Kásler Árpád Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajos Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolos Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsolt Összefogás Párt, Varga-Damm Andrea Jobbik, Varga Péter Miklósnét Aquila Párt és a független Bősze Ferenc és Kész Zoltán).

Ez a 26 kiemelkedően magas szám, ahhoz képest meg pláne, hogy összesen csak 18 párt jelentkezett az időközi választásra, így egy rakás független jelöltnek is kell lennie.

A február 22-i választáson akár a Fidesz kétharmados parlamenti többsége is múlhat. Arról sajnos nincs hír, hogy esetleg maga Simicska Lajos is a jelöltek között van-e.