15 ezer dolláros bírságot kapott a csikkeket ablakán kihajigáló szingapúri férfi

külföld
2015 január 22., 16:48
comments 25

A rekordösszegű bírságot a Nemzeti Környezetvédelmi Ügynökség jelentette be büszkén. A 19800 szingapúri dolláros, azaz átszámítva négymillió forintos összeg úgy jött össze, hogy a férfit csikkenként 600 szingapúri dollárra büntették, a 34-edik csikkért pedig közmunkára ítélték.

A 34 cigicsikket a férfi otthona ablakából hajigálta ki, mindössze négy nap leforgása alatt. Pechére az egészet térfigyelőkamera rögzítette, így bukott le.

A 38 éves férfinak a közmunka keretében öt órán kell majd utcát sepernie, miközben láthatósági mellény is lesz rajta, amin felirat figyelmeztet majd, hogy most büntetést végez.

Szingapúrban nagyon komolyan veszik az utcai szemetelést, súlyos bírságok repkednek elég könnyen, még az import rágógumikat is betiltották. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.