Gazdag dubaji üzletemberként verte át az érdieket egy egyiptomi férfi

képzavar
2015 január 22., 9:42
comments 31

Na tessék, itt a tömegpánikot okozó gazdasági bevándorlás!

Az érdi rendőrség befejezte a csalás miatti eljárást egy harkányi lakóhellyel rendelkező, 56 éves, egyiptomi állampolgárságú férfi ellen, aki 2013 májusa előtt egy gazdag dubaji üzletembernek adta ki magát, és a sértettekkel elhitette, hogy segíteni tud nekik különféle építkezések beindításában.

A feljelentők régóta tervezték az építkezési projektek beindítását, de ehhez nem volt elég tőkéjük. A gyanúsított azzal hitegette őket, hogy dubaji kapcsolatai révén megfelelő befektetőket tud szerezni nekik, akik a tervezett projekteket megfinanszírozzák.

Ezután többször kért készpénzt tőlük a befektetőkhöz történő külföldi kiutazásra és a befektetések előkészítésére, ügyvédi költségekre, illetve ügyintézésre. De a folyamatos ígérgetések miatt a sértetteknek gyanús lett a harkányi férfi, és vissza akarták kérni a pénzüket. Máig nem kapták vissza.

Az egyiptomi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az egyik sértettől különféle drágaköveket vett át, hogy eladja, mivel azt állította, megvannak a kapcsolatai, és el tudja adni azokat. Sem a köveket, sem a pénzt nem adta vissza soha.

Összesen 2 millió forintot csalt ki. (Ami nem világos, miért lett volna elég minden fent említett dolog elintézésére.)

A férfit 2014. május 9-én gyanúsítottként hallgatták ki. Most fejezték be a nyomozást, jön a vádemelés. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt