Az RTL vezetője azt állítja, hogy fenyegették, ezért külföldre költöztette a családját

politika
2015 január 24., 18:53
comments 509

Bloomberg Businessweek négyoldalas cikket írt Orbán Viktorról. Ebben szó van többek között a civil szervezetek zaklatásáról, az internetadós tervről, a felcsúti haveri sztorikról, és a kormány és az RTL háborújáról is.

Dirk Gerkens, az RTL vezetője azt mondta a lapnak, hogy a Fidesz politikusai ellenzékinek tartják az RTL Híradót, pedig csak független hírszolgáltatást akarnak nyújtani. Az RTL-vezér számításai szerint a csatornának kell fizetnie az államnak reklámadóból várt bevétel 90 százalékát, miközben a piaci részesedése csak 15 százalék. Ha marad a reklámadó, az felemészti a csatorna nyereségét – mondta.

photo_camera Dirk Gerkens

Gerkens azt is állította, hogy a sok erőszakos fenyegetést kapott emailben, és a barátjain keresztül is üzentek neki. Ezért a családját külföldre költöztette, ő maga pedig szállodába költözött, és testőrök védik. Mint mondta:

„Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.”

A csütörtöki cikket a Hír 24 szúrta ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt