A barátságos terektől a sötét űrig

zene
2015 január 25., 07:02
comments 9

Az előző este nyomai miatt nehézkesen induló hétvégi napokra kitalált sorozatunkban ismét megpróbálunk segítséget nyújtani, most egy igazán álomszerű válogatással.

Az eheti mixet iamyank állította össze. Ő csak nem olyan rég bukkant fel a hazai színtereken, de e rövid idő alatt is sok műfajból tudott már izgalmasat felmutatni. A glitch-hip-hoptól elindulva future bass/garage kanyarodással jutott el ahhoz a sokkal személyesebb, melankolikusabb elektronikáig, ami legutóbb megjelent számait jellemzi. Az alig egy hónapja kijött, az Alpokban rögzített számát itt lehet meghallgatni. Minden további Facebook-oldalán és honlapján lelhető fel.

444_hangOver_#82 - iamyank by !!444!!! on Mixcloud

A mix mellé pedig kaptunk egy rövid beköszöntőt is:

Az egyik cél amit kitűztem magamnak 2015-re az az, hogy teljesen elmosom magamban az elektronikus és hagyományos hangzás közti határt. A mix is ezen a koncepción halad a standard zenekaros formációktól a teljesen elektronikusig, a közeli, barátságos terektől a sötét űrig. Egy dolog viszont állandó, az álomszerű, semmibe révedő hangulat. Én évek óta ebben vagyok éjjel-nappal, de azt hiszem ez bárkinek segítő kéz lehet egy nehezen induló napon.

iamyank_hills

Sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.