A gyorsreagálású adóhatóságnak csak most tűnt fel, hogy évek óta hamisítják az oldalát

Jártak már az adóhatóság honlapján? Erre tessék.

És a nav.hu-n? Fedezzen fel tíz apró különbséget!

navoldalak

A pofonegyszerű trükk lényege, hogy egy az egyben másolják az adóhatóság oldalát, csak éppen teleszórják az oldalt Google-os hirdetési felületekkel.

A NAV drámai hangú közelményben hívta fel ma erre a figyelmet. Berakom egy az egyben, hogy érezze az olvasó a hatóság döbbenetét:

navos

A hatóság döbbeneténél csak a miénk nagyobb. Hiszen ez az oldal nem ma és nem is tegnap jelent meg. Valójában még csak nem is tegnapelőtt.

A nav.hu-t még 2001-ben regisztrálták, ekkor az adóhatóságot még APEH-nek hívták, vagyis aligha lehetett a mesterterv a nagy másolás.

nav1

A Presence-ről egyébként azt érdemes tudni, hogy kényszertörlés alatt végezte tavaly, még 2006-ban indított ellenük végrehajtás az adóhatóság. Így szép a kései bosszú.

A névváltás után kezdett hasonlítani a nav.hu és a minden bizonnyal minden állampolgár által élesen elkülönített nav.gov.hu. A NAV a jelek szerint annyira bízott az emberek fejébe vert óriási különbségben, hogy nem akarta mindenáron megszerezni a sima nav.hu-t.

A másolók első próbálkozása finoman szólva is messze volt a tökéletestől, de már elkezdtek adókkal kapcsolatos dolgokat publikálni.

nav2

Aztán 2012-ben már ikresedni kezdett a két oldal. Felkerült a fejléc, és az NAV akkori dizájnmegoldásai. És persze a reklámok.

nav3

És csiszolták, csiszolták.

nav4

Aztán a NAV frissítette az oldalát, de ez sem jelentett gondot, ahogy az kiderült a cikk legfelső oldalpárjából.

A nav.hu 2007 óta a gyöngyöspatai Simó Istváné. Ő még 2011-ben azt nyilatkozta az Indexnek, hogy megkereste őt az adóhatóság, de kevesebb, mint százezez forintot ajánlottak, így nem adta a nevet.

2015-ben pedig a NAV rácsodálkozik minderre.

 

És hogy hány embernek van a fejében, hogy a nav-hoz írja még oda a gov.hu-t?

navostab

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.