Pénzmosással gyanúsítanak egy volt minisztert Romániában

külföld
2015 január 29., 17:57
comments 74
photo_camera CC BY-SA 3.0

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség a volt regionális fejlesztési és turisztikai miniszter, Elena Udrea ellen. A gyanú szerint, amit csütörtökön az ügyészség épületében ismertettek Udreával, a politikusnő pénzt mosott és meghamisította vagyonnyilatkozatát.

Udrea a volt elnök, Traian Basescu bizalmi embere: ő volt Basescu pártja, a Népi Mozgalom elnökjelöltje a tavalyi választáson. Azt tervezték, hogy a tavasszal a párt elnökévé választják, de Udrea január elején váratlanul bejelentette, hogy nem pályázza meg a posztot.

Akkor már tudott volt, hogy volt férjét, Dorin Cocost kilencmillió euró kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. Udreát ugyanebben az ügyben gyanúsították meg most.

A gyanú szerint Cocos Gabriel Sandu volt távközlési miniszterrel és a piatra-neamti polgármesterrel, Gheorghe Stefannal közösen 18 millió euró kenőpénzt szedett be egy iskolai számítástechnikai közbeszerzésen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt