Facebookon harcoló dandárt állít fel a brit hadsereg

külföld
2015 január 31., 10:30
comments 55

Az amerikai és az izraeli hadseregnek is vannak már olyan egységei, melyek nem szokványos harci tevékenységet folytatnak, hanem pszichológiai hadviseléssel próbálják legyűrni az ellenfelet, emellett pedig a harcoló egységeket támogatva folyamatosan Facebookoznak, Twittereznek és mindenféle közösségimédia-felületen próbálják befolyásolni a harci cselekmények megítélését.

Egy ilyen dandárt hoz most létre a brit hadsereg is. A 77-es dandárban nagyjából 1500 fő szolgál majd.

A britek célja, hogy így válaszolni tudjanak majd a hadviselés terén jelentkező új kihívásokra, hiszen a NATO ellenfelei is egyre jobben használják a közösségi médiát. Az ISIS terroristái is remekül Twittereznek, a kelet-ukrajnai felkelők pedig többször sikerrel vezették már félre ellenfeleiket és tájékoztatták az ő értelmezésüknek megfelelően a helyi lakosságot és a nemzetközi közvéleményt. (Guardian)

(Címlapi kép: Wikipédia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.