Itt az első tiltott hungarikum: doppinglistára került a Béres csepp

sport
2015 február 5., 11:31
comments 200

Felvette a tiltott szerek listájára a kobalt-klorid-hexahidrátot a doppingellenes ügynökség, a WADA, és mivel a Béres csepp, ami egyébként 2013-ban felkerült a hungarikumok listájára, ilyen anyagot tartalmaz, ezentúl doppingszernek minősül. Minderről a Magyar Atlétikai Szövetség számolt be közleményében, át is adjuk a szót:

"Kedves Sportolók, Atléták, Edzők, Sportvezetők!

A Válogatott Keretet Ellátó Szolgálat 2015.02.03-i értekezletén elhangzottak alapján az alábbiakról szeretnék tájékoztatást adni. A legújabb WADA Tiltólista értelmében a KOBALT (kobalt-klorid-hexahidrát) S2 csoportos tiltott szernek minősül.

Ezek értelmében, a bár nem kifejezetten élsportban, de mindenképp sokak által és széles körben használt Béres Csepp és Béres Csepp Extra készítmények is tiltólistára kerültek.
Arra kérünk mindenkit, hogy a továbbiakban a Béres Csepp és Béres Csepp Extra termékek fogyasztását mellőzzék. Kobalt tartalmú táplálék kiegészítő vagy gyógyszer szedése esetén tájékozódjanak a hatóanyag pontos formájáról."

A WADA-t ezennel felszólítjuk: Eddig, és ne tovább! De még eddig se! El a kezekkel a hungarikumoktól!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt