Orbán Viktor hat legelképesztőbb állítása a FAZ-interjúban

POLITIKA
2015 február 05., 11:22
comments 635

A teljes interjút, amit a magyar miniszterelnök a német lapnak adott, itt szemléztük.

Most csak a leghihetetlenebb állításokra koncentrálunk belőle az MTI összefoglalója alapján.

Arra a kérdésre, volt-e olyan érzése, hogy ezek a megnyilvánulások neki szánt bírálatok voltak, Orbán Viktor azt mondta, úgy gondolja, hogy “ha a kancellár asszony mondani akar valamit, akkor elmondja”, és “sértő lenne, ha feltételezném róla, hogy csak utalásokat tesz”.

kenguru

Arról, hogy vajon továbbra is úgy véli, a Nyugat lábon lőtte magát az Oroszország elleni szankciókkal, azt mondta: "megígértem miniszterelnök kollégáimnak az Európai Unióban, hogy mindegy, mit gondolok erről, nem fogom többé kimondani".

kenguru

 Arra a kérdésre, hogy követ-e politikai utasításokat az ügyészség, a kormányfő kijelentette, hogy szigorúan tilos és bűncselekmény ilyen utasítást adni és elfogadni.  "Ezt most hallom először" - mondta arra a kérdésre, hogy csak a véletlen műve volt-e, hogy a civil szervezetek szerepét taglaló beszéde után hatósági eljárások kezdődtek az egyik érintett szervezetnél.

kenguru

A Fidesz egyes vezetőinek vagyonosodására vonatkozó kérdésre elmondta, hogy Magyarország "egyedülálló" az átláthatósági szabályaival, amelynek jóval szigorúbbak a német szabályoknál, így "nem meglepő, hogy a kevésbé korrupt országok közé tartozunk".

kenguru

A Fidesz pedig plebejus párt, és az "ösztönök" is ilyenek az országban, az emberek mértékletességet, szerénységet és alázatot várnak el, ezért mindig okoz reakciókat, ha a jómód megnyilvánul kifelé.

kenguru

A miniszterelnök a bevándorlásról elmondta, hogy a kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalata ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja.

kenguru

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.