Tarlós szerint 400-500 milliárd forintot kaphat Budapest

Budapest
2015 február 07., 08:55
comments 115

tarlos_istvan_fopolgarmester_budapest_2

A főváros 400-500 milliárd forint európai uniós támogatáshoz juthat a következő hét évben,

erről Tarlós István főpolgármester beszélt péntek este az RTL II Magyarul Balóval című műsorban. Tarlós István azt mondta: a budapesti fejlesztésekről az utóbbi napokban "nagyon kedvező híreket kapott a legközvetlenebb forrásból". Eddig úgy volt, hogy az európai uniós pénzekből nem nagyon részesül Budapest, ezt "nagy mértékben" módosították az utóbbi egy hétben.

A főpolgármester részletekről nem akart beszélni, mint mondta, majd akkor teszi ezt meg, ha "a szándék, az ígéret ténnyé válik, papírra kerül".

Tarlós István közölte, hogy pénteken kapott a főváros hivatalos értesítést arról, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét. Az olimpia megrendezéséhez szükséges infrastruktúra kapcsán szólt arról, hogy

a megrendezéshez kell egy központi stadion, amiben lennie kell atlétikai pályának, futókörnek. A Puskás Ferenc Stadion ehhez szükséges átalakítása lehet, hogy többe kerül, mint egy új stadion építése.

Úgy kell nekünk még egy stadion, mint egy falat kenyér.

Annak kapcsán, hogy a Budapesti Közlekedési Központ üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot, Tarlós István elmondta: az igazgatósági ülésen "olyan ügyekbe akadtak bele, amit ők bűncselekményként értékelnek". Ezért határozatban kötelezték a vezérigazgatót, hogy tegye meg a feljelentést.

Tarlós István a fővárosi problémák közül

  • a közlekedést,
  • a hajléktalanságot és
  • az árvízvédelmet

emelte ki. Ezek megoldását döntő fontosságúnak nevezte.

A főpolgármester a 3-as metró felújítása kapcsán megjegyezte: "úgy tűnik, hogy kapunk most kormányzati segítséget". Elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnöktől határozott ígéretet kapott, hogy ebben a ciklusban biztosan nem viszi el az állam a fővárosi közszolgáltató cégeket. Tarlós István közölte: megtalálták az új Moszkva tér helyét a X. kerületben. Az Óhegy parkot nevezik át Moszkva parkra. Az Őrhegy Parkba torkollik a Tarló utca. A park így néz ki:

MoszkvaTer

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.