666 négyzetméteren terpeszkednek az Eiffel Palace-ben az MNB tapasztalatlan felszámolói

gazdaság
2015 február 08., 13:06
comments 53

74 millió forintért alakítják át azt a 666 négyzetméteres irodát az Eiffel Palace-ben, amelyet az MNB felszámoló elitcsapata, a PSFN kapott meg – írja a hvg.hu. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft irodáját a D. V. M. Construction Kft. alakítja át.

A PSFN körül felgyorsultak az események tavaly augusztus óta, amióta Kászpári Anita– a hvg.hu szerint Balogh Ádám MNB-alelnök pártfogoltja – vette át az MNB cégének vezetését. A munkavállalók 70 százalékát lecserélték, ami miatt egy sor fontos ügy kezelése szakadt meg. Helyettük pedig új emberek jöttek, gyakran millió feletti alapfizetéssel.

A követeléskezelő osztályt szakmailag nehezen indokolható módon megszüntették, és az újonnan érkezettek jellemzően nem pénzügyi, hanem tárgyi felszámolói tapasztalattal rendelkeznek csak.

A hvg.hu szerint a PSFN, amely most is nagyjából 60 megrendült pénzügyi intézménnyel foglalkozik, fontos politikai üzenetek fogalmazásának eszközeként is szolgál. Például a takarékszövetkezetek ingatlanvagyonának értékelésével könnyen kihozhatják az adott intézmény fizetésképtelenségét. Ez meg is történt több esetben, így a legnagyobb, az orgoványi takarékszövetkezetnél is – többi takarék pedig érthette a jelzést, hogy inkább érdemes beállni a sorba.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt