Vona Gábor arra kötelezte a cigányok elleni erőszakról fantáziáló jobbikos politikust, Kötél Jánost, hogy költözzön be a "Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez", Jónás Kálmánhoz

POLITIKA
2015 február 09., 12:38
comments 447

A pár évvel ezelőtt a cigányok elleni erőszakról fantáziáló jobbikos politikus vasárnap simán nyerte a fideszes jelölttel szemben a mezőtúri választást. A párt viszont a választási siker ellenére közleményben határolódik el Kötéltől, mint írják

"bejegyzéseivel a Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget és azokat a leghatározottabban elítéli. Még akkor is, ha azok abban az időben születtek, amikor Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon meglehetősen feszült légkör uralkodott, s neki mint a helyszíneken jelenlévő polgárőrnek érzelmileg felfokozott, zaklatott időszaka volt. A következmények alól ez sem menti fel."

Ezért Vona Gábor, miután meglett a választási győzelem, elnökként arra kötelezi Kötelet, hogy

"három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz."

Mert mint írja Vona, mindenkivel fontos tudatosítani, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok. Hogy ez miért fog tudatosulni majd attól, hogy egy jobbikos politikus beköltözik egy másik jobbikos politikushoz, az nem derült ki. Az viszont igen, hogy a mezőtúri képviselő a felszólításnak eleget is tesz, amint munkahelyén meg tudja oldani az ahhoz szükséges szabadságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.