Nincs fék a "hungarikum - ne adja Isten románikum - lesz-e a kürtőskalács" bulivonaton

életmód
2015 február 11., 14:02
comments 114

A Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület nem nyugszik bele abba, hogy a Hungariukumminisztérium elutasította a javaslatukat, hogy legyen a kürtőskalács 'hagyományos különleges termék'. De közben a minisztérium összefogott a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével és így bár a cukros tésztatekercs nem lett hagyományos különleges termék, de bekerült a "hungarikummá válás előszobájának tekinthető Magyar Értéktárba."

EGYÁLTALÁN NEM TUDJUK KÖVETNI ÉS NEM ÉRTJÜK.

Közben felmerült, hogy az aljas románok nem átállanák ellopni a nemzeti kincset (= a cukros tésztatekercset), és megpróbálhatják román termékként, mondhatni ROMÁNIKUMKÉNT regisztrálni.

Ugyanakkor a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület azzal fenyeget, hogy

hajlandóak akár hagyományos osztrák termékként, mondhatni AUSZTRIKUMKÉNT regisztrálni Európában a cukros tésztatekercset.

A kürtőskalács a magyarság szimbóluma, kelet és nyugat között őrlődik ebben az ádáz háborúban. Amiből egy szót sem értünk.

A Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület közleményéből a kedvenc idézetünk álljon itt a hungarikumháború örök mementójaként:

photo_camera izé

És még valami:

kalacs

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.