200 milliárd dollárra becsüli Putyin vagyonát Oroszország volt legfőbb külföldi befektetője

Bill Browder hedge fund menedzser, aki korábban Oroszország legnagyobb külföldi befektetője volt, Fareed Zakaria kérdésére mondta a CNN-ben, hogy a becslései szerint Vlagyimir Putyinnak 200 milliárd dollár lehet a magánvagyona.

„14 év hatalomban töltött év után az a pénz, amit Oroszország ezalatt csinált, és nem költötték el iskolákra, utakra, kórházakra, stb., minden pénz ingatlanokban van, svájci bankszámlákon, részvényekben és hedge fundokban van, amiket Putyin és a haverjai kezelnek.”

– mondta Browder, aki szerint Putyin a hatalomban eltöltött első 8-10 évét leginkább azzal töltötte, hogy annyi pénzt lopjon el, amennyit csak tud. (A volt KGB-s Putyin egyébként 1999 augusztusán lett először miniszterelnök, majd 2000 májusán elnök.)

Fotó: Alekszej Druzsinyin / AFP

Most a kb. 79 milliárd dolláros vagyonával Bill Gateset tartják a világ leggazdagabb emberének, de ha igaz, amit Browder állít, messze az orosz elnök lehet a világ leggazdagabb embere. (Business Insider)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.