200 milliárd dollárra becsüli Putyin vagyonát Oroszország volt legfőbb külföldi befektetője

külföld
2015 február 15., 17:33
comments 335

Bill Browder hedge fund menedzser, aki korábban Oroszország legnagyobb külföldi befektetője volt, Fareed Zakaria kérdésére mondta a CNN-ben, hogy a becslései szerint Vlagyimir Putyinnak 200 milliárd dollár lehet a magánvagyona.

„14 év hatalomban töltött év után az a pénz, amit Oroszország ezalatt csinált, és nem költötték el iskolákra, utakra, kórházakra, stb., minden pénz ingatlanokban van, svájci bankszámlákon, részvényekben és hedge fundokban van, amiket Putyin és a haverjai kezelnek.”

– mondta Browder, aki szerint Putyin a hatalomban eltöltött első 8-10 évét leginkább azzal töltötte, hogy annyi pénzt lopjon el, amennyit csak tud. (A volt KGB-s Putyin egyébként 1999 augusztusán lett először miniszterelnök, majd 2000 májusán elnök.)

photo_camera Fotó: Alekszej Druzsinyin / AFP

Most a kb. 79 milliárd dolláros vagyonával Bill Gateset tartják a világ leggazdagabb emberének, de ha igaz, amit Browder állít, messze az orosz elnök lehet a világ leggazdagabb embere. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.