A dán rendőrök azt állítják, a tettest lőtték le

külföld
2015 február 15., 07:12
comments 182
photo_camera AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / MARTIN SYLVEST

Vasárnap hajnalban a koppenhágai Norrebo pályaudvar közelében lelőtt egy férfit a dán rendőrség.

Körbevettek a rendőrök egy épületet a két tegnapi merénylettel összefüggésben, amikor tüzet nyitott rájuk a férfi, mire válaszul a rendőrök lelőtték őt. Ezúttal egy rendőr sem sebesült meg.

A rendőrség bejelentése szerint ő lehetett a fegyveres, aki a szombati két, összesen két halálos áldozattal és öt sebesülttel járó koppenhágai merénylet mögött állt.

Az egyik merényletet egy sajtószabadságról szóló beszélgetésen, a másikat pedig egy zsinagógánál követték el. Az első merénylet célpontja feltehetőleg Lars Vilks svéd karikaturista volt, aki egyszer kutyaként ábrázolta Mohamed prófétát, amiért elég sok halálos fenyegetést kapott. Ezúttal sértetlenül megúszta a merényletet, ellentében a rendezvény egy másik résztvőjével, aki halálos sebesülést szerzett, és a későbbi, zsinagógánál elkövetett lövöldözés biztonsági őr áldozatával.

A dán rendőrök eleinte több fegyveresről beszéltek, azóta viszont úgy látják, hogy egyedül volt az elkövető.

(AP, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.