link Forrás

Élve temetik el a Pussy Riot tagjait első angol nyelvű számukhoz készült klipben

ZENE
2015 február 18., 15:36
comments 43

Az orosz punkzenekar új számával nem csak az orosz, de az amerikai politikának is üzent. Az ismétlődő Nem kapok levegőt mondat, amiből a szám címe is, ugyanis a fekete Eric Garner halálára utal. A férfit New York-i rendőrök gyilkolták meg tavaly decemberben, halálát országos tüntetéssorozat követte.

A korábban munkatáborba zárt zenekari tagok a Yeah Yeah Yeahs gitárosa, Nick Zinner és a Miike Snow-tag Andrew Wyatt segítségével vették fel új számukat. A Nem kapok levegőt mondatot a punkmenedzser-legenda, Richard Hell ismételgeti a számban. Arról, hogy őt hogyan vették rá az együttműködésre, a Rolling Stoneban derül ki jóval több.

Az amerikai áthallások mellett a szám fő üzenete persze most is Oroszország körül forog, a Pussy Riot tagjai szerint hazájuk napról napra mélyebben ássa el magát élve a világ előtt, gyakorlatilag öngyilkosságot követnek el az Ukrajna ellen vívott háborúval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.