Élve temetik el a Pussy Riot tagjait első angol nyelvű számukhoz készült klipben

Az orosz punkzenekar új számával nem csak az orosz, de az amerikai politikának is üzent. Az ismétlődő Nem kapok levegőt mondat, amiből a szám címe is, ugyanis a fekete Eric Garner halálára utal. A férfit New York-i rendőrök gyilkolták meg tavaly decemberben, halálát országos tüntetéssorozat követte.

A korábban munkatáborba zárt zenekari tagok a Yeah Yeah Yeahs gitárosa, Nick Zinner és a Miike Snow-tag Andrew Wyatt segítségével vették fel új számukat. A Nem kapok levegőt mondatot a punkmenedzser-legenda, Richard Hell ismételgeti a számban. Arról, hogy őt hogyan vették rá az együttműködésre, a Rolling Stoneban derül ki jóval több.

Az amerikai áthallások mellett a szám fő üzenete persze most is Oroszország körül forog, a Pussy Riot tagjai szerint hazájuk napról napra mélyebben ássa el magát élve a világ előtt, gyakorlatilag öngyilkosságot követnek el az Ukrajna ellen vívott háborúval.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.