Áh, a Jobbik egyáltalán nem rasszista párt

2015 február 21., szombat 17:31
651

Kérdés, hogyan lehet igazán jól megítélni egy politikai formáció természetét.

Van olyan iskola, ami mondjuk a pártelnök politikai beszédének óvatos elemzésére szorítkozik. Akkor az derülhet ki, hogy a Jobbik egy ilyen nyugodtradikális erő, ami valami MDF-Sziriza keresztezés útján igyekszik majd politizálni a közeli jövőben.

Mások talán kevesebb jelentőséget tulajdonítanak a beszédeknek, és azt tekintik át, hogy a párt milyen jelölteket állít a választásokon.

Mondjuk a Jobbik esetében az a kérdés, hogy azok ilyen nyugodtradikálisak, vagy olyanok, akik azért szeretnek néha zsidózni, cigányozni, négerezni egy jót.

A Kettősmérece az utóbbi módszert választotta, és végigpörgették a március 1-én, az időközi karcagi és gyomaendrődi választáson induló jobbikos jelöltek Facebookját, Lengyel Jánosét és Arnóczi Istvánét.

Az derült ki, hogy ők kevésbé hisznek az Antall József idézetek posztolgatásában, inkább az ilyen

  • cigányok = majmok, tolvajok
  • Obama = majom
  • zsidók = magyarok ellenségei
  • holokauszt = holokamu

üzeneteket nyomnak.

A legutóbb egyébként a hónap elején lett belőle baj, hogy Facebookon cigányozott egy jobbikos politikus, akit emiatt Vona Gábor összeköltöztetett egy jobbikos cigányemberrel, akiről meg az derült ki, hogy a zsidókat nem csípi annyira. Nem könnyű a pártelnök élete, de legalább kiváló beszédeket mond, és az az igazán fontos.

Nézzék végig a Kettősmérce gyűjtését itt, érdemes.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt