Magyarország 6. legjobb labdarúgóakadémiája a világ 16. legjobb utánpótlásnevelő egyesülete!

2015 február 24., kedd 13:15
49

Az MTK a világ 16. legjobb utánpótlásnevelő klubja a svájci független sportkutató intézet, a CIES felmérése alapján. Ha egyáltalán lehet növelni a siker értékét, az biztos növeli, hogy tavaly az MLSZ által rendelt független felmérés, a Double Pass az MTK labdarúgó akadémiáját a hazai akadémiák között a 6-7. helyen rangsorolta, amiből logikusan következik, hogy

a világ 15 legjobb utánpótlásnevelő egyesülete között még legalább 5 magyarnak kéne lennie.

Hogy mégsincs, az csak valami statisztikai vagy módszertani hiba lehet. Például az, hogy a Double Pass olyan kritériumok szerint osztályzott, mint a stragégia, a szervezet, az akadémia személyzete, a tehetség felismerése, fejlesztése, egyéni teljesítmények menedzselése.

A svájciak ezzel szemben azt nézték, hogy egy adott egyesületben nevelkedett játékosok közül hány játszik a legjobb 31 európai bajnokságban. Az MTK-ban nevelkedettek közül 40, a Videoton és a Haladás neveltjei közül 23-23 - ez amúgy a 75. helyre volt elég. (Via Samsungsport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt