Lázár János szándékosan akadályozza a Sorsok Háza megnyitását

2015 március 2., hétfő 9:18
68

Lázár János szándékosan szabotálja a Sorsok Házát, véli az intézmény létrehozásával megbízott közalapítvány. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány mindezt arra alapozza, hogy szerintük

Lázár János szándékosan végleges koncepcióként próbálja beállítani azt a vázlatos előkészítő munkaanyagot, amit az alapítvány még 2013 őszén, a miniszterelnökség sürgetésére készített – ezt az alapítvány főigazgatója, Schmidt Mária jegyezte.

Az alapítvány közleménye szerint amúgy létezik végleges koncepció is, amit a Miniszterelnökséggel kötött szóbeli megállapodás alapján végeztek el – saját erőből, mert a miniszterelnökség végül nem fizette ki az elvégzett munkát.

„A történtek fényében nem gondolhatunk másra, mint hogy a Sorsok Házát a nyilvánosság előtt lejáratni szándékozó akcióról van szó. Értetlenül állunk azelőtt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter – talán barátja és újdonsült tanácsadója, a vaskos pártállami múlttal bíró Zoltai Gusztáv sugalmazására –, szánt szándékkal akadályozza a Sorsok Háza megnyitását, rúg fel írásbeli és szóbeli megállapodásokat, megy szembe a kormány határozatával” – áll a közleményben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt