London, a második legnagyobb magyar város

külföld
2015 március 02., 10:27
comments 675

Mostanra vagy 200 000 magyar él az angol fővárosban, ami azért is "riasztó", mert "Magyarországon nincs hagyománya a tömeges kivándorlásnak" - írja a londoni magyarok életét bemutató videójához fűzott szövegben (magyarul itt) az Euronews. A második legnagyobb város címért egyébként fej fej mellett küzd London és Debrecen a maga 203 ezer lakosával.

A videóból kiderül, hogy a számottevő magyar közösség egyre inkább lenyomatot hagy London kultúrájában: egyre több a magyar bolt, a magyar étterem, sőt londoni székhelyű magyar rockegyüttes is van, ami többek között Eddát játszik, a helyi magyarok legnagyobb megelégedésére. (Sok az együttes, de magyar rock-téren nincs verseny, mondja az együttes tagja, Zsolt). Péter elmondja, hogy bútorpolírozóként Londonban négyszer annyit keres, mint Magyarországon, Melinda pedig azért vándorolt ki, mert zsákutcában érezte magát. Kiderül még, hogy Londonban a magyar fogorvosok olcsóbban dolgoznak, mint a helyiek, mégis többet keresnek, mint otthon, úgyhogy win-win!

Illetve:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.