Semmit nem tudnak mondani a fideszes politikusok arról, miért kell 30 évre titkosítani a paksi bővítés szerződését

gazdaság
2015 március 02., 17:53
comments 184

Miközben már az Európai Bizottság is vizsgálatot indított a paksi bővítés körülményeivel kapcsolatban, itthon a kormány felpörgette a munkát, és már kedden szavazhatnak arról a javaslatról, ami 15 helyett 30 évre titkosítana rengeteg közérdekű adatot.

Mivel már csak egy nap a szavazásig, az Index újságírói hétfőn a parlamentben üldöztek kormánypárti képviselőket, hogy valami indokot találjanak arra, miért jó a harminc éves titkosítás. Az egészen elképesztő videóban komolyan vehető érv egyáltalán nem hangzik el, a legtipikusabb válasz attól a fideszes képviselőtől jön, aki azt mondja, hogy

Hú, hát én erre nem tudok válaszolni.

De akadnak képviselők, akik a "biztos adnak majd erre valami választ" sablonnal álltak elő, más szerint meg holnapig még sok idő van ezt eldönteni.

A KDNP-s Rubovszky György is nagyot ment, aki annyit válaszolt, hogy

Nem tudom, nincs kialakult álláspont még.

Arra a kérdésre, hogy akkor hogyan fog szavazni, hiszen holnap már szavazás lesz:

Úgy, hogy lesz frakcióülésünk.

És ott majd megvitatják.

Számokat egyedül Németh Zsolt mondott, aki szerint 10-12 milliárd eurós nagyságrendekről lehet hallani, hozzá a 4 százalékot nem elérő kamatláb, amit ha az oroszok tudnak tartani (ez Németh szerint is egy komoly kérdés), akkor ez Magyarország számára egy bomba üzlet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.