A vasárnapi zárva tartás miatt bukik a Vasárnapi Blikk

Média
2015 március 03., 16:20
comments 132

Kb. a Vasárnapi Blikk és a szerkesztősége a március közepétől élő kötelező vasárnapi zárva tartás első áldozata.

Postai terjesztés vasárnap nincs, a Blikket amúgy is inkább a boltokban veszik, az előfizetőknek relatív kisebb a súlya. A kis, utcai újságosok jó része a Nemzeti Dohányboltok bevezetésével bezárt, szóval pont az olyan élelmiszer- meg vegyesboltok maradtak, amik ugye március 15 után nem lehetnek nyitva vasárnap.

Ha viszont nincs hol árulni a lapot, akkor megcsinálni sem érdemes, mert senki sem tudja majd megvenni, a Blikk szerkesztőségben is egyértelműen a zárva tartást előíró jogszabálynak tudják be a mostani leépítéseket. Állítólag szombaton mostantól erősebb lapszám készül, valamilyen vasárnapihoz hasonló melléklettel.

UPDATE 1822:

A legvalószínűbb most az, hogy a márkanév marad, "csak" szombaton jelenik majd meg a "Vasárnapi" Blikk, amit a Blikk megmaradt stábjának kell majd előállítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.