McCain azért nem ímélezik, hogy nehogy mérgében valami olyasmit írjon valakinek, amit később megbán

életmód
2015 március 05., 16:33
comments 21

John McCain amerikai republikánus szenátor saját bevallása szerint nem használ e-mailt, inkább elmondja valamelyik emberének, mit akar, aztán az alkalmazottja majd ír egy ímélt, ha kell.

„Csak mindig aggódom, hogy valami durvát mondok. Nem a nyugodtságomról, és a visszafogottságomról vagyok híres, tudják? Félek, hogy valami olyat ímélezek valakinek, amiről visszatekintve azt kívánom, inkább ne írtam volna.”

- idézte a szenátort az AP híre.

Még szerencse, hogy így visszafogja magát, gondoljunk csak bele, mit ímélezett volna Orbánnak, ha egy nyilvános beszédben fasiszta diktátornak nevezte a magyar miniszterelnököt.

Kicsit egyébként hasonlít is Orbán McCainre, a miniszterelnök a telefonálásról mondott hasonlót, igaz, ő nem a heves vérmérsékletétől félti telefonpartnereit.

„Nem szoktam telefonon olyan kérdésekről beszélni, amik az ország szempontjából fontosak, hanem

odabattyogok ahhoz, akivel beszélni valóm van, vagy megkérem, hogy jöjjön el hozzám.

Persze valószínűleg a modern világban abszolút biztonság nincsen, tehát az ország szempontjából fontos dolgokat, azokat személyesen kell intézni. Ide jutottunk. Én értem ezeket a varázslatokat, hogy így védjük le, meg úgy védjük le, így nem fér hozzá, meg úgy nem fér hozzá, de ha a német kancellár telefonja is szóba kerülhet, mint célpont, akkor a magyar miniszterelnök jobb, ha inkább taxival jár és személyes konzultációkat tart.” - nyomatta Orbán még 2013-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.