Azt gondolta, hogy az emberminisztérium nem tudja még jobban megszívatni iskolás gyerekét? Tévedett!

oktatás
2015 március 07., 09:28
comments 541

Nagyon rosszul jár az a napközis gyerek, aki idén a második félévben megbetegszik, ugyanis neki a tanítás utáni órákat is hiányzásnak számítják mostantól. Tényleg nem nagyon tudok elképzelni a rosszindulatú szemétkedésen kívül más okot erre a változtatásra.

Eddig az volt a helyzet, hogy ha a gyerek egy hétig beteg volt, akkor a tanítással töltött napi 5-6 óra számított hiányzásnak, tehát összejött egy héten 25-30 óra. A Válasz azt írja, hogy mostantól viszont délutánig ketyegnek a hiányzások, egy nap akár 9 mulasztott órának is számíthat. Beleszámolják azt is, amikor már nincs is tanítás.

De hát miről marad le tanítás után a beteg gyerek? A közös leckeírásról? Hát azt tényleg nem szabad kihagyni.

Az egész ugye azért érdekes, mert ugye 2013 őszétől már minden gyereknek kötelező volt bent maradni az iskolában tanítás után, a szülő ugyan kérhetett felmentést, de ez nem járt automatikusan. Közben 250 mulasztott óra után külön vizsgát kell tenni év végén, ami az új rendszerben lényegesen gyorsabban összejön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.