Keményen dolgozó kisember: Stu

gazdaság
2015 március 08., 08:57
comments 194

Japánban salary mannek hívják azt, amit Rogán Antal mostanában naponta átlag 47-szer keményen dolgozó kisembernek hív. Ilyen keményen dolgozó kisember Stu, aki egy brit pénzügyi szolgáltató tokiói irodájában dolgozik, átlag napi

13,5 órát.

Hogy milyen az élete, azt most mindenki megismerheti ebből a majdnem háromperces videóból, amiben összefoglalja munkahetét.

Stu jellemző napja reggel fél nyolckor kezdődik gyors reggelivel. Ezután közlekedési eszközök után rohan, eltölt 13,5 vidám órát munkával, majd éjfélre már otthon is van, hogy fél egykor megkezdhesse regeneráló pihenését, hogy aztán másnap újra felálljon a mókuskerékre.

Így a hét hat munkanapján 35 óra alvás után összesen akár

78 órát

is munkával tölthet. (Via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.