Gyurcsány új céget szervezett

Új gazdasági társaságot alapított Gyurcsány Ferenc, lényegében kiszervezte az Altus Zrt. jelentős részét – írja a Napi.hu a Céginfó adataira hivatkozva. Gyurcsány felesége, Dobrev Klára korábban azt mondta erről egy interjúban, hogy profiltisztítás miatt választják ketté a céget, hogy külön legyen a "családi vagyonkezelés" és a fejlesztéspolitikai tanácsadás.

A Gyurcsányék tulajdonában álló Altus Portfólió Kft.-t februárban jegyezte a bíróság 350 millió forint jegyzett tőkével, a cég ügyvezetője felesége, Dobrev Klára. A kft. Gyurcsány vagyonkezelő cége, az Altus Befektetési Zrt. átalakulásával, abból kiválva jött létre: az Altus Portfólió Kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett.

Ennek megfelelően a zrt. tulajdonában maradtak a tanácsadási tevékenység ellátásához szükséges eszközök, valamint a többségi tulajdonában lévő Altus-ConsAlt Kft. A vezérigazgató Dobrev Klára maradt.

Viszont az Altus Portfólió Kft.-hez kerületek az értékes vagyonelemek, a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft.

Az Altus Zrt. 845,1 milliós saját tőkéjéből a szétválás után csak 39,6 millió maradt a cégnél, míg 805,5 millió jutott az új kft.-nek.

(Napi.hu.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.