Arisztotelész, Szent Ágoston, Friedrich Hayek és John Rawls után Giró-Szász András: Az igazságosság elmélete

filozófia
2015 március 12., 08:37

A kormány szerdán megtárgyalta a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben benyújtott módosító javaslatokat, közölte Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-vel. Az igazságosság jegyében tovább szűkül a vasárnapi munkavégzés tilalmához fűződő kivételek köre (!!!!).

„meglepődve láttuk, hogy a sajtóban oly' hangos ellenzék" a világörökség megkülönböztetett helyzetével kapcsolatban nem nyújtott be módosító javaslatot.

Ugyanakkor a kormány számára világossá vált, hogy igazuk volt azoknak, akik igazságtalannak érezték a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatban a világörökségi területen lévő kereskedelmi üzletek - és így az ott dolgozók - megkülönböztetését. Ezért, ezen a területen a kormány fogja kezdeményezni a változtatást, így tovább szűkül a kivételek köre.”

A lényeg, hogy itt se lesznek nyitva a boltok.

A filozófus szerint a cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap.

Ezek szerint a hét többi napján lehet dolgoztatni embereket akaratuk ellenére. (via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.