Óriásit drogozott Írország tegnap, ráadásul legálisan

kedélyjavító beruházás
2015 március 12., 15:50
comments 121

Mi is megírtuk, hogy egy joghézag miatt (egy régi törvény törlése után, de az új hatályba lépése előtt) néhány napig egy csomó keménydrog legális Írországban, köztük az ecstasy, a gomba, a ketamin, a krisálymet vagy a furcsa, B-kategóriás drog, a „Jeff”. Csütörtök éjféltől viszont újra illegálissá válnak.

A Vice, ami évek óta rendszeresen ír cikkeket arról, hogy milyen drog hatása alatt ezt vagy azt csinálni, kapva kapott az alkalmon, és megnézte, hogyan drogozott Írország a legszabadabb napján, a Yokes Dayen (kb. a pirulák napja).

táncoló gyerek dancing russian boy

Mint írják, szerdán a dublini Loophole Pop-Up Party-n leginkább az égbe öklöző, kényszeresen rágó, ordibáló, vadul táncoló, legálisan totál bedrogozott – tizes éveik végén, húszas éveik elején járó – fiatalokat láttak, akik vízért könyörögtek, és alig bírtak lépcsőzni. Deszkás fiúk és vasalt hajú lányok szervezték.

Az egyikük azt mondta:

„Nem akartam, hogy 10 év múlva, visszagondolva erre a napra, azt mondjam majd, hogy: »Ó, az a nap? Időben beértem másnap az irodába.«”

Mint mondták, a drogbuli minden belépőjéből 1 eurót egy hajléktalanokkal foglalkozó alapítványnak adnak.

ginger raver sár írország

Valaki az óriási bulit látva egyből átállt a másik oldalra, és azt mondta, hogy azt akarja, maradjanak a drogok illegálisak, hogy a lúzerek ne csinálják. Mást az egész arra döbbentette rá, milyen gyenge lábakon is áll a civilizációnk, ha a törvények ilyen törékenyek.

Az ír twitterezők #yokes és #yokegate hashtagekkel emlékeznek meg a történelmi eseményről. Írországban egyébként komoly probléma az alkoholizmus és a kábítószer-használat, a kristálymet még illegálisan is nagy táborra talált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.