Az emberek kétharmada elutasítja a vasárnapi zárva tartást

POLITIKA
2015 március 14., 08:31

Az Ipsos felmérése szerint a magyar lakosság kétharmada nem ért egyet a fundamentalista, kimutathatatlan támogatottságú mikropárt által ránk erőltetett vasárnapi boltbezárással. Azok is ellenzik a bezárást, akik amúgy nem éltek ezzel a lehetőséggel korábban. A válaszadók 77 százaléka ugyanis azt állította, hogy vasárnaponként olvas, tévézik, más szabadidős tevékenységet folytat otthonában, vagy éppen a családjával szervez programot.

A Fidesz észkombájnjának beletört a bicskája ebbe az "ellentmondásba":

 

A kutatás legfontosabb kérdésének részletes grafikonját a vasarnapi.tumblr.com hozta nyilvánosságra:

photo_camera Forrás: vasarnapi.tumblr.com

Update 10:05 van némi - bár egyáltalán nem jelentős - zavar az erőben. Két közvéleménykutatás is futott párhuzamosan, mindkettőt az Ipsos készítette, de más megrendelőknek. Az eredmény ugyanaz lett. A részletek itt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.