Harrach Péter nyílt levélben fordult a váci polgárokhoz

POLITIKA
2015 március 14., 14:27
comments 367

Harrach Péter, a váci körzet parlamenti képviselője nyílt levelet írt a választópolgároknak. A levél reakció az elmúlt napok eseményeire. Először az derült ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium gyerekeket utaztatna a körzet iskoláiból Orbán Viktor beszédére és a nemzeti ünnepre. Utána az, hogy egy váci iskola beintett a hülyeségnek. A Kettős Mérce blog ma meg arról adott hírt, hogy Vác fideszes polgármestere megfeddte az ominózus iskola igazgatóját.

Ekkor lépett színre a híres kereszténydemokrata mediátor és béketárgyaló. A levél:

Tisztelt Váci Polgárok!

Gondolom, hogy mindannyiunk számára elfogadható a következő definíció:

"A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli."

A város képviselőjeként arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat.

Természetesen, nekem is van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom bárkivel.

Most ünnepeljünk együtt, emlékezve nemzeti hőseinkre!

harrachdrogteszt

Harrach Péter országgyűlési képviselő

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.