Fideszes asszonykórus még senkit nem rakott jobban helyre, mint ezt a szerencsétlen olasz újságírót

politika
2015 március 15., 12:00
comments 1079

„Idejön, azt magyarul nem tud.”

- minősítették a Fideszt támogatói azt a külföldi újságírónőt, aki a magyar politikai helyzetről, a sajtószabadságról és a közmunkaprogramról kérdezte az Orbán Viktor beszédére várókat a Nemzeti Múzeumnál. A csoportos interjú elején még csak az idősebb korosztály szakért, aztán fokozatosan durvul el a helyzet. A végén a riporternő is kiakadt, néhányan leszocialistázták, zsidózták, ribancozták és elküldték Izraelbe.

A riporter által megkérdezettek szerint Magyarországon nincsen semmi baj, nagyon demokrácia van, hiszen

„a parlament előtt is ott sátrazhatnak az ellenzékiek”

És bizonyos tiltások megléte még nem jelent szükségszerűen bajt. Egy középkorú nő szerint az utakon is van piros lámpa, ami korlátozza a szabadságot, de az sem baj.

Később a közmunkaprogramra terelődik a szó, a riportalanyok le is vizsgáztatják a riportert,

„Talán az lenne jobb, ha munka nélkül kapnák a pénzt?”

- kérdezték.

A magyar politikai csatározások okát is megfejtették:

„A Fideszben békesség van, szeretet van, kedvesség van, ezt nem tudják elviselni.”

A hangulat fokozatosan fordult a külföldi újságíró ellen, eleinte csak az merült fel, hogy az olasz riportert nagyon egyoldalúan tájékoztatták, hiszen a riportalanyok szerint Franciaországban és Olaszországban is sokkal jobban korlátozzák a romák jogait, mint Magyarországon, ráadásul

„Rómában romák erőszakolják meg az olasz asszonyokat”

Aztán megjelenik a nehéztüzérség is, akik már zsidózni és ribancozni kezdtek. A riporter ki is akadt.

(OrbanViktor Tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.