Így tesznek keresztbe Tibornak, akit politikai nézetei miatt egyszer már megszívattak Miskolcon

POLITIKA
2015 március 16., 12:45
comments 47

Zaveczki Tibor sosem gondolta, hogy a munkaszerződésének másolatát ilyen nehéz lesz beszerezni a miskolci városüzemeltető cégtől.

Tibor történetével tavaly novemberben foglalkoztunk.

A közmunkások munkavezetője volt Miskolcon, de közben az ellenzéki jelöltként indult az önkormányzati választáson. Ezután nem hosszabbítottak vele szerződést az önkormányzati cégnél, amikor pedig bement tisztázni, hogy miért veszítette el állását, akkor politikai okok is szóba kerültek. Erről Tibor hangfelvételt készített.

  • - Ha nem indultam volna ellenzéki színekben, hanem fideszes színekben, vagy egyáltalán nem indultam volna, akkor én maradhattam volna?

- Szerintem igen.

Így zajlott akkor a beszélgetés.

Tibor az ügyészséghez és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a történtek miatt, az önkormányzat pedig kevesebb mint 24 óra alatt kivizsgálta, hogy minden rendben volt, nem is mondott a cégnél senki olyat Tibornak, ami a felvételen hallható.

Azoknál a hatóságoknál viszont, amikhez Tibor fordult, nem 24 órát tart egy vizsgálat. Az egyik helyről nem rég kapott levelet róla, hogy szükség van régi munkaszerződésére, és egy másik hivatalos papírra, az értesítőre a munkaviszonya megszűnéséről.

Mivel az eredeti iratok tavaly óta megsérültek, ezért Tibor beletelefonált volt munkahelyére, hogy másolatokat kérjen ki róluk. A telefonban azt mondták neki, hogy nincs akadálya a dolognak, Tibor pedig azt mondta, hogy személyesen szeretné átenni az iratokat, mert közben ketyegnek a hivatali határidők, nem akar a Postára várni.

Múlt héten a megbeszéltek szerint be is ment a papírjaiért, de akkor már azzal fogadták, hogy elkészítették ugyan a másolatokat, de ő nem veheti át azokat személyesen. Tibor hiába magyarázta, hogy személyivel tudja igazolni magát, és hogy boldogan aláír bármilyen elismervényt, hogy átvette a szerződést, azt közölték vele, hogy "igazgató úr mondta", hogy csak levélben kaphat bármit.

Szerintem sejtik, hogy hivatalos eljáráshoz kell a papír, azért csinálják. Én viszont mindenképpen végigviszem az ügyet, ha kell a Legfelsőbb Bíróságig is elmegyek.

- ezt mondta Tibor.

A múlt hét közepén azt mondták neki, hogy pár napon belül meg kell, hogy érkezzenek hozzá a kért dokumentumok. Azóta sem jöttek meg, a neki szabott határidő pedig holnap lejár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt