Kőszegi Botond kapta az egyik legrangosabb közgazdasági díjat

ünnep
2015 március 16., 12:47
comments 46

Az Európai Közgazdászok Társulata (European Economic Association) és a finn Yrjö Jahnsson Alapítvány kétévente osztja ki a Yrjö Jahnsson-díjat. A díjat olyan, 45 év alatti fiatal közgazdászok nyerhetik el, akik "elméleti- és alkalmazott kutatásukkal leginkább elősegítették Európa gazdaságának a megértését." 2013-ban Thomas Piketty Héléne Rey-el megosztva kapta a díjat.

A magyar közgazdász a közgazdasági viselkedés elméleti kutatásáért részesült a rangos díjban.

Kőszegi Botond a Közép-európai Egyetem közgazdasági tanszékének professzora, 1992-ben távozott Magyarországról, először a Harvardon tanult matematikát majd a Massachusetts Institute of Technology-n doktorált. Az MIT és a Berkeley professzora volt, mielőtt 2012-ben visszatért a CEU-ra. A budapesti magánegyetemen kétszer nyerte el a legjobb tanárnak járó kitüntetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.