Dübörög a déli nyitás: naposcsibékkel és tojásokkal árasztjuk el Afrikát

2015 március 17., kedd 17:35
86

A déli nyitással 100 ezer bábolnai naposcsibe és 30 ezer keltetőtojás érkezett az észak afrikai Eritrea fővárosába, Aszmarába. A szállítmány értéke több mint 200 ezer euró – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Az eritreai Mezőgazdasági Minisztérium és a Bábolna Tetra Kft. közötti tárgyalások még 2014 decemberében kezdődtek meg a KKM közvetítésével. Az Eritreába érkező magyar küldöttséget Arefaine Berhe mezőgazdasági miniszter is fogadta, akinek a magyar fél (egyéb anyagok mellett) átadta a bábolnai Tetra baromficsalád részletes termékismertetőjét.

Röviddel a látogatás után megindultak az egyeztető tárgyalások a kairói nagykövetségen keresztül.

A közlemény szerint Arefaine Berhe hétfőn személyesen mondta el Magyarország kairói nagykövetének, hogy messzemenően elégedett a szállítmány minőségével meg a lebonyolítás precíz és korrekt menetével.

A miniszter szerint az üzletkötést egy hosszú együttműködés első állomásának tekinti a Bábolna Tetra céggel, és hamarosan újabb magyar baromfiszállítmányt rendelnének, a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt